"SOLO HOUSE" MULLER VAN SEVEREN X OFFICE KGDVS | Side Gallery

Side Gallery

Side Gallery

Follow

NEWS

SOLO HOUSE. MULLER VAN SEVEREN X OFFICE KGDVS (2016)

SOLO HOUSE. MULLER VAN SEVEREN X OFFICE KGDVS (2016)

ARAGON, SPAIN
JUN 9 2016

In 2016 OFFICE kgdvs was commissioned by property developer Christian Bourdais to build one of a series of twelve dream holiday homes in the region of Matarraña in Spain. Inspired by nature the architects decided to construct a house that practically dissolved nature. The architectural structure was complemented by a series of reclining furniture objects created for the project by Side Gallery’s Belgium design duo, Muller Van Severen.

The Solo House is a dwelling shaped like a circle, nature surrounds the house and encompasses it at the same time. It was the assimilation of nature and OFFICE kgdvs’ architecture that inspired the form and transparency of Muller Van Severen’s wire recliners. Crafted curved loungers were formed from stainless steel wire nettings of 2cm squares.



"The daybeds were designed to look like a curled-up mattress or a sheet of paper, waiting for someone to lie down"

The daybeds were designed to look like “a curled-up mattress or a sheet of paper, waiting for someone to lie down” said Hannes Van Severen. The choice of material, - always underpinning the designs of Muller Van Severen – played a key part in the conception of the pieces. The metal wire, as opposed to concreate or wood, allowed for transparency, “accentuating the openness” of the construction. The loungers were created for the houses’s courtyard and swimming pond, but the collection has been extended and additional versions of the curved day beds are available in powder coated white, green or red finishes. The Wire series can be brought through Side Gallery.